Om Humlebæk Mikromejeri

Om Humlebæk Mikromejeri


Vision

Humlebæk Mejeri er et lille mejeri, der er startet helt fra bunden. Humlebæk Mejeri udspringer fra specialforretningen Specialiteten.dk, der er beliggende på Strandvejen i Humlebæk.


Formålet med mejeriet er at vi skal producere nogle unikke mejeriprodukter, som produkterne oprindeligt blev fremstillet. Fremstillingsteknikker hvor vi ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, hvor der er respekt for råvaren og hvor vi virkelig skal kunne smage en forskel.

Vi vil hele tiden være opmærksomme på hvor vore råvarer kommer fra og stille krav til vore leverandører om at de også overholder de etiske og moralske ”spilleregler” som vi selv efterlever.


Vi er meget opmærksomme på at vi ikke har den ”magt” som de store spillere på markedet har, det være sig detailhandlen som mejerigiganterne, men vi har heller ikke de samme kvalitetsmål om at være de største og de billigste. Vi kan godt nøjes med at være de bedste.

Produkterne som fremstilles skal kunne smages og købes i Specialiteten.dk samt andre udvalgte ostebutikker.

Nogle af vore helt basale krav er som følgende.

  • Flødeis af frisk fløde.
  • Ost af mælk direkte fra landmanden.
  • Smør af frisksyrnet fløde.
  • Mælk tappet af skånsomt behandlet mælk
  • Håndværk frem for stordrift
  • Lidt men godt.

OSTEFREMSTILLING


Jeg har lavet ost hele mit liv og derfor oparbejdet et relativt stort kendskab til ostefremstilling, både som industrifremstilling og håndværksmæssig

SMØRFREMSTILLING


Mit kendskab til smør er ikke så langt, rent tidsmæssig. Jeg lavede smør i en stor del af min læretid, faktisk på en af de første smørkanoner i Danmark. I dag bliver alt Lurpak fremstillet på smørkanoner. På både Ingstrup- og Borup Andelsmejeri lavede jeg smør på den “rigtige måde” i smørkærne.

FREMSTILLING AF IS


Mit kendskab til IS-fremstilling er helt tilbage fra min tid som mejeristlærling. Samtidig har jeg jo lavet rigtig flødeis til mine kunder i Strandvejscafeen, i de 3 år den eksisterede.

KONSUMMÆLK


Som mejeribestyrer på det hedengangen Borup Andelsmejeri, har jeg oparbejdet en stor viden om konsummælk.

Share by: